Na wel een heel erg kort nachtje liep om kwart over 7 de wekker af. Eerst snel douchen. Echt snel, want het water was ijskoud. Om 8 uur ontbijt voor mij en thee voor Phons, lekker op het dakterras. Het is nu al warm. Dan komt het pin-experiment. Bij Astrid lukt het niet, bij de rest wel. We pinnen 15.000 Roepies. Dan is het eindelijk tijd om Delhi te verkennen. Voor 250 INR (1 Euro is ongeveer 50 INR) per tuktuk worden we de hele ochtend rondgereden van de ene bezienswaardigheid naar de andere. We scheuren door de straten, met wat het af en toe lijkt met gevaar voor eigen leven.inne-003
Als derde gingen we naar Red Fort ( Lal Qila ). Het was een heel gedoe om er binnen te komen. Eerst kaartjes, dan weer terug voor de tassen die niet mee mochten en tenslotte gefouilleerd worden voor je echt binnen mocht. Langs winkeltjes lopen we naar achteren waar de gebouwen staan. Het ziet er allemaal vervallen uit. Maar het is er groot en druk. We drinken er nog snel een colaatje.
Als we het Red Fort verlaten gaan we met een gehandicapte knul, via de bazaar en allerlei achterafstraatjes naar een eettent.
inne-004Het is loeiheet, erg druk en lawaaierig.Er valt heel wat te zien onderweg en we letten goed op onze spullen, omdat we worden bestormd door schooiende kinderen.
We belanden bij Karim, waar we cola en kebab bestellen. Het smaakt heerlijk, samen met de “nham”, een luchtig plat brood. Voor 250 INR hebben we gegeten en gedronken. Na de lunch gaan we te voet naar de Vrijdagsmoskee ( Jama Masjid). Phons ritst de pijpen aan de broek, maar mijn broek tot over de knieën vinden ze te kort. Vandaar een grote warme lap om mijn middel.
inne-108Het is bloedheet en het loopt niet lekker met de blote voeten over de gloeiende tegels. Na een half uur hebben we het wel gezien en ook gehad. Met de bromtaxi gaan we terug naar het hotel. Het wordt een warme, heftige rit met een chauffeur die de weg niet weet. Maar we komen er voor 100 INR. We verlangen allebei naar een frisse douche en schone kleren. De douche was inderdaad fris, weer koud water. Maar een mens knapt ervan op. De hotelbaas komt nog even aan de deur afrekenen voor alles wat we in het hotel gebruikt hebben.
inne-109We betalen 430 INR. De middag besluiten we op het dakterras, waar Willie, Herman en Marije aanschuiven.  Om half 7 is het nog dik 31 graden. Straks, om 7 uur gaan we met zijn allen ergens eten. Als we verzameld zijn begint de jacht op de taxi. Hier te duur, daar te weinig auto’s. uiteindelijk vertrekken we met 3 auto’s, waarvan er een stampvol is, naar Parikrama. Met de lift gaan we naar de 24ste verdieping, voor het langzaam draaiend panorama restaurant. Omdat we het de hele dag bloedheet hebben gehad, valt de enorme airco kou zwaar tegen. Het duurde allemaal wel erg lang voor de bestellingen rond waren, maar het bier en de mixed fried noodles waren heerlijk.
inne-110.JPG-for-web
Geen Indiaas voor ons vanavond. Het afrekenen werd een crime. Je consumpties optellen en daarbij 12½% tax en 10% fooi. We komen uit op 900 INR. Als al het geld verzameld is, komt Astrid 1000 roepies tekort. Vreemde zaak. Iemand, en dat moeten er meer geweest zijn, heeft zich vergist in een briefje van 500 dat erg lijkt op een van 100, of oneerlijk gespeeld. Nou, wij hebben daar onze gedachten over. Al met al werd het toch weer laat. De taxi’s, die de hele avond op ons gewacht hebben, brengen ons voor 50 INR p.p. weer terug naar het hotel. Allez, we hebben weer een korte nacht voor de boeg. Om half 4 op, want om 4 uur brengt de bus ons naar het station voor de trein van 10 over 5.

Jaipur, here we come !!!!

 

 

16 juli 2005 New Delhi
Getagd op: