Het is half 7 en de reiswekker doet zijn werk. We ontbijten niet, want om 7 uur vertrekken we voor de langste rit van deze rondreis: Cuenca – Puerto Lopez. We doen de laatste spullen in de tassen en om 5 over 7 vertrekt de bus richting Stille Oceaan. Het weer is opnieuw prachtig. Een strakke blauwe lucht en volop zon. We rijden door het Nationale park El Cajas en op de plek waar we gisteren geluncht hebben houden we een korte pauze.
ecuador_0588.JPG-for-web-normalBoven de berg spotten we een gigantische roofvogel. De onderkant van zijn vleugels is wit en we denken dat we een condor hebben gezien. We rijden weer verder en na ongeveer een uur hebben we een foto/plaspauze. In de verte zien we de Chimborazo tussen de wolken liggen. Wat een prachtig gezicht. We passeren de pas op 4050 meter en zetten de afdaling in.
ecuador_0590.JPG-for-web-normalOm kwart voor tien verlaten we de Andes en om half elf is er geen berg meer te zien. Op de weg ligt cacao te drogen en aan beide kanten van de weg zien we bananenplantages. We hebben nog een plas/snack/koffiepauze en om 14.00 uur arriveren we bij Cevecheria Sandrita voor de lunch. Arroz con camaron voor José en voor mij een arroz con la Galinera. Het is net nasi, maar smaakt voortreffelijk.
ecuador_0592.JPG-for-web-normalTwee pilsjes en een cola erbij voor $ 8,50. Om 3 uur vertrekken we voor de laatste etappe. Het is nog twee uur rijden naar Puerto Lopez. De lucht is dichtgetrokken en we rijden door de wolken. Dan begint het ook nog te miezeren. Rond vijf uur arriveren we in de kustplaats. Steven regelt eerst de excursie naar Isla de la Plata. ($ 50 p.p.)
ecuador_0600.JPG-for-web-normalOp vrijdag is er niet voldoende ruimte op de boot en daarom gaan we zaterdag naar “klein Galapagos”. We zetten de bagage op kamer 114 van Hotel Pacifico en drinken bij Manantial ‘ cola en een grote fles Pilsener voor maar $ 1,20 !! Dan naar de kamer voor een lekkere douche. Om half 8 lopen we met Ellen, Henk, Truus en Nell naar Picanteria Rey Hoja. José bestelt arroz con camaron ( alweer !! ) en ik een corrida à la plancha. We denken dat het vis is, maar het is een flink stuk varkensvlees. ( achteraf was het dus toch vis )
ecuador_0614.JPG-for-web-normalOm 8 uur hebben we de maaltijd al achter onze kiezen. Wat een doorjaagsysteem. We lopen naar Manantial, want hier hebben ze voor Nell en Truus een fruitsalade. Ik neem een Pilsener en José een caipiriñha. We zitten buiten op het terras en het is nog 25 graden. We vermaken ons best en José deelt knuffels uit. Als ik op de baños ben, komt een klein manneke dat een knuffel kreeg, José een regalo ( cadeautje ) brengen. Een poppetje gemaakt van schelpen. Het ventje werd er verlegen van en voor ons was het heel ontroerend.
ecuador_0593.JPG-for-web-normalWe grappen en grollen tot half 12 op het terras en dan gaan we weer naar het hotel. We zoeken onze klamboe op.

12 augustus 2004 Cuenca – Puerto Lopez
Getagd op: