Al vroeg worden we wakker van het lawaai van de andere hotelgasten. Wat een gehorig hotel met klotebedden. Nu snap ik waarom El Quijote noch een vermelding in de Lonely Planet, noch in het Elmar handreisboek heeft. Helaas moeten we nog twee nachten hier doorbrengen. Dit wordt de tegenvaller van de vakantie. Om half 10 ontbijten we in het restaurant. Allebei een Amerikaans ontbijt met gebakken ei en roerei.
ecuador_0500.JPG-for-web-normalJosé neemt een tomatensapje en ik een mora (braam). Smaakt goed. Dan gaat José de sokken wassen en bereid ik het programma voor de dag voor. Rond half elf lopen we de derde grootste plaats van Ecuador in. Ons doel is de Plaza San Sebastian. Hier is een mooie kerk. Onderweg pinnen we 600 $ en kopen wat voor José bij een apotheek. Bij de kerk kunnen we niet komen. Het hele plein is afgezet met triplex. De restauratie is in volle gang. Dan lopen we naar de rivier: de Rio Tomobamba. De plaatselijke bevolking is de was aan het doen.
ecuador_0502.JPG-for-web-normalDe hele oever ligt vol. José spot een internetcafé. Dus eerst naar het thuisfront mailen. Papa beantwoordt steeds onze mail en in Nederland is alles in orde. Voor 45 cent hebben we de verhandelingen van de afgelopen 3 dagen gemaild. PSV speelt morgen de CL-voorrondewedstrijd tegen Rode Ster Belgrado. En de AEX herstelt een beetje. We hebben zin in koffie en lopen naar Heladeria Hollandesa. Twee cappuccino’s en een stuk chocoladetaart voor $ 1,50. Een prima tentje dat druk bezocht wordt door de locals. We lopen terug naar de rivier en gaan een stukje stroomafwaarts.
ecuador_0504.JPG-for-web-normalDe koloniale huizen zijn prachtig. Op een bankje genieten we van de rust en de omgeving. Het is lunchtijd en we slenteren naar Café Austria. Hier  bestellen we een spaghetti, sandwich, cola en een bier. Het café is leuk ingericht en op de achtergrond klinkt klassieke muziek. Als alles op is rekenen we af, $ 7,50 en gaan we naar de Plaza Calderon. We kopen voor $ 5,- vijf CD’s, allemaal original copies.
ecuador_0505.JPG-for-web-normalDe Cathedral de la Inmaculata Conception is prachtig en het interieur lijkt op de Sint Pieter in Rome. Op de bloemenmarkt kopen we voor 4 dollar (de vraagprijs was 6) een tasje voor José. Hier kunnen later de schoolspullen in. Dan zien we Truus en Nell. Ze zijn allebei van streek, want Truus is overvallen. Een onverlaat heeft geprobeerd haar gouden ketting van haar hals te rukken. Dat is niet gelukt, maar de striemen staan in haar hals. Die gek heeft haar ook over de grond gesleurd, waardoor haar videocamera is beschadigd.
ecuador_0506.JPG-for-web-normalGelukkig werden ze door omstanders geholpen en heeft Truus haar ketting nog wel. Ik heb ze de weg naar het politiebureau uitgelegd, waar ze aangifte kunnen doen. Wij lopen verder naar de winkelstraat Gran Colombia en zien daar een “artisano”winkel. Ze hebben hier hele leuke dingen en we kopen een Incabeeld van $ 3,60 en een kerstgroepje van $ 9,-. Dan lopen we naar Café La Baraca. Hier bestellen we een Pilsener en een droge witte wijn. De plaats aan het raam komt vrij en we verhuizen. Daar hebben we een mooi uitzicht op het straatleven.
ecuador_0497.JPG-for-web-normalHet is net of we op een terras zitten. Henk en Ellen willen naar het hotel gaan, zien ons zitten en schuiven aan. We drinken en kletsen gezellig. Weer terug in het hotel informeren we Truus en Nell hoe het afgelopen is. Een Peruaanse die Duits sprak heeft hen goed geholpen en het politierapport is opgemaakt.
We spreken om half 8 af om met zijn zessen te gaan eten. Als we vertrekken sluiten Ciska, Charles en Karin zich bij ons aan. We gaan naar Raymipampa. Het is hier erg druk, maar ze hebben beneden een tafel voor vier en boven een tafel voor vijf.
ecuador_0509.JPG-for-web-normalWij gaan met Henk, Ellen en Nell naar boven. Ik bestel er Churrasco ( gegrilde lomo met gebakken ei, friet, rijst en groente) en José gepaneerde gefrituurde garnalen met friet, rijst en groente. Het is veel en vet. We drinken bier en cola en kletsen gezellig. Na het eten rekenen we $ 15 af en lopen naar het hotel. We luisteren nog even naar de nieuwe CD en gaan rond half 11 slapen.

10 augustus 2004 Cuenca
Getagd op: