De wekker ging om 8.45 uur. Lekker geslapen. Eerst sanitair ontspannen en dan naar het ontbijt. We zijn zowat de laatsten, maar we laten het ons goed smaken. Roerei, spek, toast, koffie, thee en sap voor 57 Rand. Dan hebben we tijd tot 11 uur voordat we met een ploegje gaan wandelen. Het is hier net een dierentuin. Alles loopt vrij rond. Om de haverklap kom je wat anders tegen. Impala’s, wrattenzwijnen en struisvogels.
za-dag50.JPG-for-web-normal

Voor de hut gaan we de kaarten schrijven. Om 11 uur zijn we met z’n tienen klaar voor de start. Nadat we hebben ingeschreven worden we naar het startpunt van de ‘self guided’ toer gebracht. We hoeven alleen de stenen met de ‘footprints’ te volgen. Al heel snel kruisen een zevental zebra’s  en wat bokken ons pad. Geweldig zo dichtbij. De eerste drie kwartier gaat het goed.
za-51.JPG-for-web-normal

We zwaaien de de mountain bikers en volgen de rivier. Dan staan de voetstapjes goed verkeerd. We worden regelrecht de bush ingestuurd. Aangezien de kaart ook niet echt duidelijk is, wordt het spoorzoeken. Na een dik uur en veel discussies besluiten we dezelfde weg terug te lopen.
Tegen 13.30 uur melden we ons weer af en is het tijd voor een hapje.
za-52.JPG-for-web-normalEen lekkere tosti gaat er wel in, vergezeld van een pilsje en een droë witwijn. Dan gaan we met z’n allen weer de bus in naar een markt. Onderweg komen we voor het eerst hippo’s tegen. Ze liggen op een eilandje en afgesproken wordt dat we ze op de terugweg zullen kieken. De markt zelf was helemaal niks. Allemaal hetzelfde.
Na drie kwartier gaan we weer weg met een tussenstop bij een dure juwelierswinkel.
za-53.JPG-for-web-normalNiks gekocht, maar execution rock staat wel op de foto. Op naar de nijlpaarden die intussen zijn opgestaan. Een stuk of vijf grote joekels een middelmaatje en een piepkleintje, leuk voor de vijver. Ze zijn schattig. Terug naar het land van Laaf voor een lekker douche en dan is het tijd voor een neut. Omdat het zo koud is verhuizen we de gedekte tafels en stoelen naar binnen. Daar wordt gezongen voor de jarige Brigitta.
za-54.JPG-for-web-normalZe krijgt een kaart, fles wijn en een taart. Het eten is heerlijk en om half 9 gaan we kijken naar de Swazidansers. Koud en saai. Vlug terug naar het restaurant voor een feestrondje van Bri en een stukje taart.
za-55.JPG-for-web-normalDan slaat de vermoeidheid toe en gaan we naar de hut. Phons kijkt goed uit voor moe struis. Daar was hij vanmiddag bijna boven op gestapt. Om 23.00 uur gaat het licht uit. ‘s-Nachts waait het erg hard, maar Phons weet van niks.

21 juli 2002 Mlilwane (Swaziland)