Om 6.30 uur loopt de wekker af. De tassen inpakken en op naar het ontbijt. 40 rand per persoon. Wel duur voor een gebakken ei met toast, thee en een sapje. José eet veel beter. Om 8.00 uur vertrekt de bus en we verlaten de bloemenstad Pretoria via de rijke wijk met ambassades. De jacaranda’s staan (helaas) niet in bloei. Het is koud maar prachtig, zonnig weer.
za-18.JPG-for-web-normal

Na anderhalf uur leggen we aan voor een koffie en rookstop. We drinken de koffie in het zonnetje op. Om 11.30 uur komen we via Middelburg en Belfast in Lydenburg aan. Omdat we 1600 rand in de fooi- en excursiepot hebben gestort zoeken we eerst een flappentap op. Vervolgens naar de Spar voor een adapter. Met onze wereldstekker kunnen we hier niks beginnen.

Dan lopen we naar Froukjes koffie bar voor de lunch. We zoeken een plaats in de zon en kletsen gezellig met Mieke en Mario. José eet een gefileerde forel en ik forel paté met toast. Heerlijk! Het Castle lager smaakt eveneens uitstekend. Dit is pas vakantie.
za-19.JPG-for-web-normalOm 13.30 uur gaan we richting Pilgrim’s rest. Hier komen we na een aantal foto stops om kwart voor drie aan. Een leuk plaatsje met veel souvenirwinkeltjes. Na een uur gaan we weer verder. We rijden door de bergen. Het is mistig geworden en de rit naar God’s window doen we morgenvroeg. Nu is er toch niks te zien. Als compensatie stoppen we bij de Berlynwaterval. Een grote smalle waterval die loodrecht naar beneden dendert. We hebben ruim de tijd dus maak ik een wandeling naar het hoogste punt. José koopt een nijlpaard in een zwembaksteen. za-20.JPG-for-web-normalDan rijden we naar de Mogodi lodge bij Graskop. Een leuke, gezellige accommodatie. Dat heeft Djoser goed geregeld. Lekker douchen en vervolgens naar de bar. De pils en wijn smaken weer goed, evenals de peper steak en de tonijn.
za-21.JPG-for-web-normalHet natafelen is gezellig en de drank vloeit weer rijkelijk.
Louis laat ons kennismaken met een ‘springbokkie’. Een borreltje peppermint likeur met daarop een beetje amarula.
Dat lusten wij wel!! Rond middernacht gaan we onze lodge opzoeken want morgenvroeg om kwart over zes loopt de wekker af.

17 juli 2002 Pretoria – Graskop
Getagd op: