zuid_afrikarouteNa alle voorbereidingen zijn we om 14.10 uur naar de bus gesjouwd. Met de 48, uitgezwaaid door Thea, naar het station gegaan. Kaartjes kopen via de automaat is niet zo’n vlotte bezigheid. Complimenten aan de NS, de trein was keurig op tijd. Overgestapt in Rotterdam en 16.45 uur waren we op Schiphol. Bij balie 8 stond een Djoser mevrouw, die aan Phons kon zien dat we de Zuid Afrika hotelreis hadden geboekt.
za-1Dan wordt het lang wachten op het inchecken voor de volgende vluchten:

14-7-2002 LH 4431 Amsterdam – Frankfurt     vertrek 19.45  aankomst 20.55
14-7-2002 LH 572  Frankfurt – Johannesburg  vertrek 22.40  aankomst 08.50*

Als na lang wachten de tickets geregeld zijn gaan we door de douane. We piepen allebei. De schuld ligt bij de aanstekers. Daarom gaan we eerst maar sigaren kopen. De portemonnee wordt niks. Ik zie later wel bij V&D of Hema. Dorst, maar we kunnen niet naar onze eigen Heineken bar. Dan maar wat anders. Een pint en een rode wijn elders smaken ook. Zelfs de herhaling ervan.
DSCF0278.JPG-for-web-normalOm 19.15 uur melden bij gate 11. Er is 1 kwartier vertraging. Dit valt dus mee. Per sectie gaan er groepen naar binnen. Maar als iedereen er is vertrekt de vlieger niet. Er is panne ontdekt. Er lekt iets. Na controle moet er een onderdeel overgevlogen worden  uit Frankfurt, maar intussen is het al bijna 22.00 uur en zitten we nog te zitten. Dan moeten we het vliegtuig uit en onze tickets weer ophalen. Naar de bagageband en weer wachten. Lufthansa is mooi van ons af. Een schandalige manier van doen. Je klanten afschuiven en aan hun lot over laten.

zagroep.JPG-for-web-largeRond 23.30 komen de tassen en worden we via de Lufthansa balie naar Schiphol Hilton gestuurd. Daar weten ze van onze komst en we krijgen meteen een kamer (322). Een hele dag niks gedaan, maar we zijn kapot. Meteen gaan slapen in het kingsize bed.

14 juli 2002 Amsterdam – Hilton Hotel