9 juli 2001 Yangshuo

Om 08.00 uur loopt ijzeren Rinus warm. José staat meteen naast haar bed. Nauwelijks geslapen en moe. Ik heb moeite om wakker te worden. Doezelend je sluitspieren ontspannen en je bent weer 'het mannetje'!
Rond 09.00 uur zitten we aan het ontbijt. José een pannekoek met banaan + koffie.

Ik heb aan koffie voldoende. Om 10.00 uur testen we onze fietsen. heuse Giant Challenger Mountain Bikes met 18! versnellingen.
Om 10.15 uur vertrekken we met herman en Angelien en gids Liang Mian Xiang. De excursie is een tocht naar Moon Hill. Het is bloedheet, de fietsen rijden uitstekend en in het begin stoppen we vaak.

Ik heb aan koffie voldoende. Om 10.00 uur testen we onze fietsen. heuse Giant Challenger Mountain Bikes met 18! versnellingen.
Om 10.15 uur vertrekken we met herman en Angelien en gids Liang Mian Xiang. De excursie is een tocht naar Moon Hill. Het is bloedheet, de fietsen rijden uitstekend en in het begin stoppen we vaak.

Herman en Angelien willen wel omhoog. Ze worden door Liang Mian Xin door de entree geloodsd. Met drieen rijden we naar Liang's huis. We krijgen een hete beker Chinese thee. Het is een klein huis, gebouwd van grote bakstenen. De huiskamer is 3x4 meter en heeft aan de voor- en achterkant twee openingen. (deuren)

We ploffen op een stoel in de schaduw. Even afkoelen. Liang begint met de voorbereidingen voor het eten. Om 13.00 uur worden Herman en Angelien opgehaald. Het eten smaakt voortreffelijk. Vier schotels met rijst, groenten en vlees en ei.
aan onze voeten ligt de hond. Een echte Chinese vlooienbaal. Later zitten de enkels vol beten.

Na de maaltijd krijgen we een verrassing. Liang gaat onze namen kaligraferen. In het "engels" en in het chinees. De karakters zijn opgebouwd uit dieren. Het worden meesterwerken. Een prachtig souvernir dat nergens te koop is. Om 16.300 uur vertrekken we voor de 23 kilometer lange tocht naar Yangshuo. we nemen een binnenweg door de bergen. Het is 34 graden Celcius. Een totaal ander landschap dan de heeweg. Wederom schitterend. Dit is echt mountain biken. We steken ook no een riviertje over met een "veerboot"( 2¥ p.p.). Het landschap is prachtig. Omdat het later op de dag is, is de lichtinval mooier.

Dit zal uit de foto's blijken. Het laatste stuk krijgt Herman een lekke achterband. Hij fietst gewoon door in een veel hoger tempo. We moeten nog ruim 3 kilometer.
Aangekomen in Yangshuo loopt de band van de velg. Liang heeft al een fietstaxi (Lou's Bakery) aangehouden. Herman gaat met fiets en al in het gammel karretje. De band word voor 2¥ door de plaatselijke fietsenmaker, annex sloper, vakkundig gerepareerd.

Om 18.30 uur zijn we terug bij Lisa's hotel. De groep zit op ons te wachten. We zijn de laatsten die binnenkomen. Kees, Ien en de Zuiderburen waren om 16.00 uur al binnen! We ploffen op het terras en laten het bier goed smaken. Rond 22.00 uur zoeken we kamer 302 op om het zweet van het lichaam te spoelen. Om 21.00 uur zitten we weer op Lisa's terras voor de maaltijd. José , chinese noodle soup met kip en ik springrols.

We genieten tot 23.00 uur van het avondleven van Yangshuo en gaan dan moe en voldaan naar bed. Een onvergetelijke dag!! Een dag die aan een ander niet na te vertellen valt.

Die sprookjesachtige sfeer valt niet te omschrijven.

 

Yangshuo
Getagd op: