Kwart voor 8 schuiven we bij het ontbijt aan. José moet om de eieren vragen. Die komen meteen. Op horecagebied moeten de Vietnamezen nog veel leren. Klokslag half 9 vertrekt de bus en verlaten we het toeristische Halong Bay City.
Na een anderhalf uur rijden stoppen we bij een pottenbakkerij. We zien het proces “van klei tot pot “. José krijgt tekenles en beschildert een klein potje. We kopen 4 chop-sticksonderzettertjes voor 15.000VND. Ze worden zo leuk verpakt in een soort rieten tasje, dat we er voor Anne-Marie ook 4 kopen.
vcw-30Voor thuis ook nog 2 rijstkommetjes gekocht.(60.000 VND) Tot slot voor ieder
nog een blikje cola en dan zetten we onze reis richting Hanoi verder.
Om 12.00 uur rijden we de straat van het Halong Hotel in. We hebben weer kamer 504.
Nadat we de spullen geïnstalleerd hebben lopen we via de oude wijk naar het meer. We lunchen bij Thuy Ta café met uitzicht op het meer. De toast met beef smaakt verrukkelijk. Het water gutst van mijn rug. Het is 34 graden .
vcw-31Na een uur over het meer gekeken te hebben, lopen we naar de ANT bank om 2.000.000 VND ( € 108 ) te pinnen. Zo we zijn weer even miljonair.
Dan lopen we door de oude wijk en zien een CD/DVD winkel. Voor 100.000 Dong kopen we 10 CD’s. We kunnen nog 2 gratis CD’s kiezen. Voor dit geld kun je ze zelf niet branden. We kopen de DVD The Two Towers voor 18.000 Dong ( € 1,- ). Deze is volgens mij in Nederland nog niet uit. Vervolgens slenteren we naar de Dong Xuan markt.
vc16.JPG-for-web-normalHier hebben we het zo gezien. We hebben weer dorst en besluiten naar het terrasje waar we gisterenavond gezeten hebben te gaan. Pech, de stoelen staan niet buiten. Dan maar terug naar het meer. Bij Thuy Ta drinken we allebei 2 Tiger biertjes.
Om 16.15 uur lopen we terug naar het hotel. Even lekker opfrissen, want om 6 uur is het verzamelen voor het diner. Met Pauline, Linda, Wilbert, Ferry, John en Mart-Jan lopen we naar Cha Ca La Vong. We hoeven alleen maar onze drank  te bestellen. In dit restaurant kun je maar één gerecht bestellen of krijgen.
vc15.JPG-for-web-normalDit heb ik nog nooit meegemaakt, een restaurant zonder menukeuze.
Er worden 2 potjes met gloeiende kooltjes op tafel gezet., en  schaaltjes met groenten. De groenten worden bij de koekenpannetjes  met vis gevoegd. Alles wordt lekker door elkaar gehusseld en staat te pruttelen op het vuur. Het smaakt voortreffelijk voor de som van 60.000 VND p.p. De vis en groenten worden regelmatig bijgevuld. Na een goed uur staan we weer buiten. Op weg naar het meer koopt Pauline nog een rugzak voor $ 15. Bij Thuy Ta drinken we koffie en bier. Dan is het tijd voor het poppentheater. De Water Puppet Show begint om 8 uur.
vc13.JPG-for-web-normalWe zitten op de derde rij ( first class voor 40.000 Dong p.p. ) Airco hebben ze er niet, maar om toch wat koelte te hebben krijgt iedereen een waaier. De muziek klinkt Chinees en het poppenspel is leuk opgezet. Het spektakel duurt een uur. Om 21.15 uur gaan we met John, Ferry, Linda, Mart-Jan en Wilbert naar de Jazzclub. De sfeer is gezellig en de band speelt vol overgave. Om half 12 is de pret over en lopen we terug naar ons hotel. Moe en voldaan van een mooie warme dag in Noord Vietnam ploffen we in bed.

30 juli 2003 Halong Bay – Hanoi
Getagd op: