Vannacht waren de rollen wat slapen betreft omgekeerd. Phons sliep slecht en ik goed. Wel hebben we midden in de nacht het bed een stukje van de muur getrokken. Het bonkte steeds tegen de muur als we ons bewogen. Om ongeveer negen uur gaan we ontbijten. Het brood was een beetje droog, maar het roerei heerlijk. Intussen hebben we bij Nel gedoneerd voor Anneke.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAOm half elf gaan we met het shuttlebusje naar de Royal Diving Club voor een dagje lekker luieren aan de Golf van Aqaba. Na een kleine stadsrondrit rijden we de stad uit. Bij de ingang betalen we 13 JD p.p. voor entree, bus en een handdoek. Op 500 meter ligt de grens met Saoedi Arabie.
We zoeken een fijn plaatsje onder een parasol en krijgen twee matrasjes.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAHier houden we het wel vol. Het is warm, maar aangenaam. Na een poosje drinken we een heerlijke echte cappuccino. De eerste echte koffie sinds thuis. Phons blijft lekker luieren en ik duik een paar keer in het zwembad. Om een uur of twee gaan we lunchen. Allebei een beefburger met frietjes, een Amstel en een Sprite. De logistiek is hier niet aanwezig. Het duurt allemaal erg lang. Gelukkig smaakt het goed.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAHet is half vijf voor we er erg in hebben. Omkleden en wachten op het busje. Het is erg druk. Toch zitten we erin en worden netjes op de hoek afgezet. De bedden in de kamer zijn versierd met handdoeken en bloemen (zwaan, boot en vlinder). Phons gaat lezen en ik doezelen. Dan toch maar douchen. Buiten is het volop lawaai. In de patio schrijf ik aan het verslag. Straks eten. Tot nu toe is onze vrije dag omgevlogen.

SAMSUNG DIGITAL CAMERATussen zeven en half acht slenteren we samen naar Ali Bab. Vanavond willen we met ons tweetjes zijn.
Aan de zijkant vinden we een tafeltje en we bestellen bier en water. Phons heeft geen trek. Hij had vanmiddag genoeg/teveel gegeten. Zelf bestel ik Beef Strognof. Zal wel Stroganoff moeten zijn maar het Engels is hier ook niet alles.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Ik krijg twee borden; een met rijst en een met een soort hachee. Smaakt goed. We blijven nog best lang nazitten met een pintje en een rode wijn. Om kwart voor tien stappen we, 35 JD armer, op Via de winkels gaan we op ons gemak terug naar het hotel. Het is overal even druk. Gezellig maar om kwart over elf ploffen we in bed en gaan met muziek en voetbal op de achtergrond slapen. Morgen de laatste volle dag in Jordanië.

We gaan terug naar Madaba.

5 mei 2008 Aqaba
Getagd op: